De regenachtige decemberochtend schept de perfecte atmosfeer voor een heet bakje koffie en een openhartig gesprek. Een gesprek dat – zo merken we gaandeweg – veel dichter bij huis komt dan vooraf verwacht. Confronterend bij vlagen, maar ongeveinsd en rechtdoorzee.

We ontmoeten André van Dalsen, Algemeen Directeur van Woldring United BV.

André komt over als een joviale, goedlachse man die snel de diepte in duikt. We hebben het over corona en de onvoorziene psychologische neveneffecten daarvan, die langzaam zichtbaar worden in de maatschappij. Hij vertelt over zijn schoonmoeder die dit jaar is bezweken aan Alzheimer, en hoe schrijnend de bezoeken voelden. Bloemen afgeven via een tochtsluis, dichterbij kon je niet komen. André kijkt mij aan maar ik zie dat hij ergens anders is.

“Het blijft bij grote partijen keer op keer fout gaan. Je bent daar een dossier. Ik heb er nu gewoon geen omkijken meer naar.”

We snijden eigenlijk alle onderwerpen aan, van de dood tot nieuw leven, huizen en verhuizen. Hoe je met de jaren steeds verder over de horizon kunt kijken en hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden.

Een bijzaak die André bezig houdt is een ‘loopgraafjournalist’, zoals hij het noemt. Er is één partij die Woldring met enige regelmaat in het tegenovergestelde van het zonnetje zet.

André: “Volgens hen zijn we boeven. Alsof we nalatig zijn in onze plichten richting onze huurders. Ja, het kan eens voorkomen dat 1 appartement in een gebouw van 435 appartementen last heeft van schimmel. We zijn daar echt wel mee bezig. Maar als we de oorzaak niet kunnen achterhalen kunnen we het ook niet direct oplossen. Dat wordt dan gigantisch uitvergroot, alsof wij onwelwillend zijn. Ik vind dat loopgraafjournalistiek. We hebben er juist belang bij dat klachten over onderhoud worden opgelost, want dan is het klaar. Wij voldoen gewoon aan alle wet- en regelgeving, we hebben de waarheid aan onze zijde. En meer woorden wil ik er niet aan vuil maken.”

Het is duidelijk dat dit André raakt. Op de vraag wat Woldring volgens hem bijzonder maakt antwoordt hij resoluut: “We bestaan al sinds 1911, dat gebeurt niet zomaar. We doen altijd ons best voor onze huurders. Je kunt alleen zo lang meedraaien als je handelt met je blik op de lange termijn en ten behoeve van de huurders.”

We verplaatsen de aandacht naar onze gemene deler, zij het in een andere hoedanigheid: de interesse in vastgoed. Ondanks dat we vastgoed en energie beiden vanuit een ander perspectief benaderen, komen we veel overeenkomsten tegen.

Zo zijn beide markten vrij ondoorzichtig, wat waakzaamheid schept, en wantrouwen. Aan zowel vastgoed als energie kleeft vaak een negatieve connotatie. Dat vinden we allemaal jammer, maar leggen we ons bij neer. We zijn het erover eens dat er slechts één manier is om ons van dit imago te ontdoen: deel uitmaken van de oplossing, en dit als een olievlek verspreiden. “Daarom vond ik het zo leuk dat je me vroeg voor dit blog”, zegt André. “Als vastgoedpartij had ik voorheen altijd gedonder met energiemaatschappijen. En dan met name bij mutaties en eindafrekeningen. Nu ontvang ik jullie vrijwillig, en is het nog gezellig ook.”

“Het enige wat ik weet is dat Allure voor Woldring zeer voordelig energie inkoopt met dagprijzen van de beurs. Dat is voor mij volledige ontzorging. Peter heeft me laten zien hoe ik het zelf kon inkopen maar dat heb ik eigenlijk totaal niet gevolgd. Ik ga dat echt niet zelf doen!”

We vragen een beetje door, want gezelligheid heeft waarschijnlijk niet de doorslag gegeven. “Het blijft bij grote partijen keer op keer fout gaan. Je bent daar een dossier. Ik heb er nu gewoon geen omkijken meer naar. Peter (Herder, Algemeen Directeur van AllureNRG) vroeg me wat ik het belangrijkst vond. Ik zei: gewoon een lage prijs en geen gedoe. Nou, Peter zei dat we het dan maar aan hem moesten overlaten, dan komt het wel goed.

Details uitgewerkt en mijn vertrouwen in AllureNRG gelegd. Het enige wat ik weet is dat Allure voor Woldring zeer voordelig energie inkoopt met dagprijzen van de beurs en dat is voor mij volledige ontzorging. Hij heeft me laten zien hoe ik het zelf kon inkopen maar dat heb ik eigenlijk totaal niet gevolgd. Ik ga dat echt niet zelf doen!”

“Daarom vond ik het zo leuk dat je me vroeg voor dit blog: als vastgoedpartij had ik voorheen altijd gedonder met energiemaatschappijen. En dan met name bij mutaties en eindafrekeningen. Nu ontvang ik jullie vrijwillig, en is het nog gezellig ook.”

André sluit af met een statement dat Woldring altijd ten gunste van de huurders werkt. Zo heeft André bij AllureNRG een extreem goede energieprijs weten te bedingen, die ook dagelijks te volgen is. Daar heeft Woldring zelf geen belang bij, maar dit komt volledig ten gunste van de huurders. En dat lees je niet in de bladen…

We bedanken André voor zijn oprechtheid, transparantie en ontvangst, en stappen een inmiddels zonnige decembermiddag in.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Powered by Allure.

AllureNRG
Optelsom van slim energiebeheer

Service

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Automatische incasso

AllureNRG

Oosterkade 7-1
9711 RS Groningen

Laat je gegevens achter en Gerrie zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Contact via: