De dagen worden korter, de temperatuur begint langzaam te dalen en de eerste bladeren vallen van de bomen. We weten allemaal wat dit betekent, de herfst staat voor de deur. Daarom hebben we voor jou zes tips waarmee jij tijdens de herfstmaanden energie kunt besparen.  

Zorg ervoor dat het zonlicht naar binnen kan  

Maak gebruik van het daglicht, de zon is als het ware een gratis warmtebron. Laat overdag de gordijnen open zodat de zon naar binnen kan schijnen. Gordijnen zijn ook handig om warmte binnen te houden. Doe daarom op tijd de gordijnen weer dicht, want in de nacht komt er veel kou van de ramen af en hierdoor heb je daar de volgende ochtend minder last van.  

Tochtstrip  

Door de herfst merk je ook heel goed waar de tocht in je huis vandaan komt. In plaats van de verwarming een graadje hoger te zetten, kun je ook tochtstrips gaan aanbrengen. Doe dit op alle kieren van je ramen en deuren. Naast tochtstrips kun je ook een brievenbusborstel kopen om de kou bij je voordeur buiten te houden.

Nog een tip! We hadden het net al over gordijnen, maar je kunt ook gordijnen voor je deuren hangen om de tocht tegen te houden.  

Plaats geen grote meubels voor je radiator  

Om ervoor te zorgen dat de warme lucht goed door de ruimte kan verspreiden, is het belangrijk dat je de verwarming niet blokkeert. Veel mensen zetten vaak hun bank voor de verwarming, maar hierdoor moeten we juist nog meer stoken omdat de warmte niet goed vrijkomt. Daarnaast kun je ook radiatorfolio aanbrengen op de achterkant van je radiator, hierdoor gaat er minder warmte verloren via de muren. 

Doe deuren dicht  

We zijn er allemaal wel eens schuldig van om deuren open te laten staan. Maar we gebruiken vaak niet alle kamers in huis en door het open laten staan van deuren ontsnapt de warmte van de ruimtes waar je wel veel bent. Doe daarom de deuren dicht om ervoor te zorgen dat de kamers die je wel gebruikt warm blijven.

Ga voor ledlampen  

Daar is ie weer, zoals we al in onze vorige blog vertelden, met het vervangen van oude lampen voor ledverlichting kun je veel energie besparen. In deze donkere maanden branden onze lampen flink wat meer dan in de zomer maanden. Stap daarom over op ledverlichting, deze lampen verbruiken tussen de 80 en 90 procent minder energie dan de standaard gloeilampen. Daarnaast gaan ze gemiddeld ook nog eens 5 keer langer mee dan traditionele lampen.  

Ontlucht je radiatoren  

Merk je dat je radiator niet meer zo warm wordt al eerst, of hoor je dat je radiator een borrelend of tikkend geluid maakt? Dan zit er lucht in je radiator en moet je deze ontluchten. Dit doe je door met een speciaal sleuteltje het ventiel van de radiator open te draaien. Hou een doekje bij het ontluchtingsventiel want er kan water uit komen. Draai zodra al het lucht en water eruit is het ventiel weer dicht.  

  

Vertel ons in de reacties wat jouw favoriete tip is om energie te besparen in herfstmaanden!  

 Powered by Allure.

Laat je gegevens achter en Gerrie zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Contact via: