Sinds 1 oktober kunnen MKB-ondernemers een subsidie krijgen voor het inhuren van een energieadviseur om zich te laten adviseren op het gebied van verduurzaming van hun bedrijfspand en hun bedrijfsvoering. Deze regeling is onderdeel van het pakket om de energietransitie voor het MKB haalbaar en betaalbaar te maken.

Voor wie is deze regeling? 

  • Je MKB-onderneming valt niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht.  

  • Het jaarverbruik is lager dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken. 

  • Je hebt niet meer dan 250 werknemers (fte’s) in dienst 

  • Je jaaromzet in minder dan € 50 miljoen 

  • Je hebt 1 of meer bedrijfspanden of huurt een bedrijfspand (of ruimte daarin)

 

Hoe werkt het?

Deze regeling geeft subsidie voor het laten opstellen van een op maat gemaakt advies door een gespecialiseerde adviseur. Het advies bevat een overzicht van mogelijke energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen voor jouw bedrijf. De subsidie is ook bestemd voor ondersteuning bij het uitvoeren van de maatregelen.  

De subsidie voor het energieadvies en het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten, tot maximaal 2.500 euro. Voor het energieadvies geldt een minimum subsidie van 400 euro en een maximum van 750 euro. Voorwaarde is dat je kunt aantonen dat je uit het advies minstens één maatregel hebt uitgevoerd, of gaat uitvoeren. 

 

Hoe vraag ik deze subsidie aan?

Aanvragen van de subsidie kan van 1 oktober t/m 30 september 2022 via de website van Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO)

 

Powered by Allure.

Laat je gegevens achter en Gerrie zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Contact via: