In een prachtig pand aan de Steentilstraat huist sinds september 2020 de futuristisch ogende studio van COBRA FIT. Jonge ondernemers Bram Nijland en Carlo Ambrosio (beiden 22 jaar) verzorgen hier EMS-trainingen. Wij planden een proeftraining in om eens met lijf en leden mee te maken wat een EMS-training nou eigenlijk bezielt. Tegelijkertijd hijgen we Bram de oren van het hoofd.

Want wat is EMS-training eigenlijk?

“De afkorting staat voor Elektro Musculaire Stimulatie. Dit is een training waarbij getraind wordt met je eigen lichaamsgewicht in een trainingspak, dat direct weerstand zet op je spieren. Die weerstand is regelbaar en komt voort uit impulsen die via elektroden in het trainingspak naar je spieren worden gestuurd. Tijdens de training worden alle belangrijke spiergroepen en dieper liggende spieren gestimuleerd. In vergelijking met gewone krachttraining kan EMS tot wel 150x meer spiersamentrekkingen produceren. Hierdoor is het mogelijk om in een training van 20 minuten tot 1500 kcal te verbranden. Dit staat gelijk aan 3 uur krachttraining in de sportschool.”

1500 kcal in 20 minuten? Schokkend!

“Dat vonden wij dus ook. We hebben tijdens onze studie een onderzoek gedaan naar trends en ontwikkelingen in de fitnessbranche. Gedurende het onderzoek zijn we in aanraking gekomen met EMS-training. Toen hebben we de trends van nu gecombineerd met wat we verwachten in de toekomst, en daaruit is COBRA FIT ontstaan.”

En wat is de combinatie tussen trends van nu en de verwachting in de toekomst die jullie hebben gezien?

De trends van nu zijn persoonlijke aandacht, kleinschalige groepstrainingen en effectieve, korte trainingen. Men heeft weinig tijd. Dat is verreweg het meest gehoorde excuus om niet naar de sportschool te gaan. Er mist op dat moment ook een stok achter de deur die je met personal training wel hebt.

Daarnaast signaleren we een opkomst in de zogenaamde boutique fitness studio’s. Dat zijn een soort luxe sportstudio’s met een wellness-ervaring, veel persoonlijke aandacht en een hoog serviceniveau. Deze ontwikkeling is echt niet meer te houden, zeker in de Randstad. Kijk niet gek op als je daar een alcoholvrije cocktail ontvangt terwijl een live dj je opzweept.

Maar om je vraag te beantwoorden: de combinatie tussen efficiëntie, luxe en persoonlijke aandacht is wat we neerzetten. En dat werkt. Je kunt binnen 45 minuten weer bij je volgende afspraak zijn, met meer energie dan toen je binnen kwam.

Meer energie?

“Ja, interessant hè? Het merendeel van onze klanten vertrekt fitter dan ze aankwamen. Als Allure zo met energie zou strooien zou het bedrijf waarschijnlijk niet lang bestaan, haha!”

“Met alle respect, energie is gewoon niet iets waar je als ondernemer lang mee bezig wilt zijn”

Inderdaad, als wij energie gaan uitdelen…

“Gekkigheid hoor. Voor niets gaat de zon op, dat snappen wij ook. Maar Allure heeft ons heel fijn bijgestaan. We hadden het druk zat met het opzetten en inrichten van ons bedrijf en alles wat erbij komt kijken.”

En hoe heeft Allure jullie precies bijgestaan?

“Met alle respect, energie is gewoon niet iets waar je als ondernemer lang mee bezig wilt zijn. Je hebt het nodig, meer gevoel heb ik er niet bij. Yoris zocht contact met mij en we hadden een klik. Dan ben je er natuurlijk nog lang niet, maar het hielp zeker. Hij luisterde goed naar onze behoeftes en dacht daarin mee. Toen ik vertelde dat we de accu’s na sluitingstijd opladen heeft hij geadviseerd om voor een piek- en daltarief te gaan.

Wat ons daarnaast verbindt is de gezamenlijke motivatie voor een energiek en actief Groningen. We vinden het belangrijk dat we elkaar steunen in de regio, zeker in deze tijd. Bijkomend voordeel daarvan is dat ik geen callcenter in bijvoorbeeld Utrecht hoef te bellen als ik iets wil weten of opvragen. Ik bel Anja van de klantenservice of stuur een appje naar Yoris en zij weten direct wat mijn situatie is. Die herkenning is voor ons echt een verademing. Dat zijn kenmerken van een energieleverancier die voor ons als ondernemers het verschil maken.

En we besparen dus ook nog eens flink op onze kosten, dankzij de persoonlijke aandacht en het meedenken. Daar krijgen wij ook weer energie van, geniaal toch?!”

Dat Bram en Carlo energie geven kunnen wij beamen. We worden van alle gemakken voorzien: een kopje koffie, een sportoutfit en een handdoek. Aan het einde van onze workout krijgen we nog een lekkere proteïneshake om onze reserves aan te vullen. Onze eigen kleren blijven schoon en we lopen opgeladen en bijgetankt naar de volgende afspraak.

Powered by Allure.

AllureNRG
Optelsom van slim energiebeheer

Service

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Automatische incasso

AllureNRG

Oosterkade 7-1
9711 RS Groningen

Laat je gegevens achter en Gerrie zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Contact via: